Fontein heeft last van de warmte

Fontein op het Dorpsplein heeft last van de warmte.
Alfons Schryvers Fontein op het Dorpsplein heeft last van de warmte.
De fontein op het Dorpsplein in het centrum van Kapellen is sinds dinsdagnamiddag niet meer in werking. Het gaat niet om een defect, maar om een beveiligingsmechanisme.

Bij warm weer warmt uiteraard ook het water dat in de fontein circuleert op. Om te voorkomen dat de legionellabacterie de kop opsteekt, schakelt de fontein dan automatisch uit zodra het water te warm wordt. Gezien de uitzonderlijke weersomstandigheden besliste de gemeente, in overleg met producent Aquafontal, om het water zo snel mogelijk te koelen zodat bezoekers van het Dorpsplein in alle veiligheid verkoeling kunnen zoeken. Het kan gezien de warmte en de omvang van de installatie wel even duren voor de fontein weer in werking treedt. In normale omstandigheden kan je, vanaf woensdagnamiddag of donderdag, voor je dagelijkse portie waterpret van 10 tot 21 uur opnieuw terecht op het Dorpsplein.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.