Fons en Maria vieren zeventigste huwelijksverjaardag

Fons en Maria werden ontvangen op het gemeentehuis.
Alfons Schryvers Fons en Maria werden ontvangen op het gemeentehuis.
In Kapellen zijn Fons Simkens (96) en Maria Van Noten (92) ontvangen op het gemeentehuis. Het koppel vierde hun platina huwelijksverjaardag. 

Na hun huwelijk in 1949 verhuisden ze naar Borgerhout en sinds 1974 woont het koppel in Kapellen waar Fons jarenlang een wijnhandel, een familiezaak, heeft uitgebaat. Fons en Maria kregen tien kinderen. Die zorgden voor dertien kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. 

Momenteel verblijft Maria in een rust- en verzorgingstehuis (RVT). Fons heeft enkele weken geleden zijn heup gebroken en gaat, na het afronden van zijn revalidatie, eveneens naar het RVT. Het platina koppel kreeg een oorkonde vanwege het Koninklijk Paleis en een tinnen schotel geschonken door het Kapelse gemeentebestuur. 

Het recept om zo lang trouw te blijven is volgens Fons heel simpel. “Geregeld water bij de wijn doen en dan komt alles vanzelf.” 

Als gewezen wijnhandelaar zal hij, op dat vlak, zeker al heel wat ervaring hebben. Volgens burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) is een platina huwelijksverjaardag een uitzondering in zijn gemeente. “De laatste drie jaar hebben we telkens maar één echtpaar gehad die hun zeventigste huwelijksverjaardag konden vieren.”




1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guy Imbert

    Proficiat aan het geweldig koppel, samen lief en leed zoveel jaren, gewoon fantastisch, nogmaals mijn gelukwensen, hopelijk nog vele jaren gelukkig samen, hartelijke groetjes, Guy.