Fijnsparren verdwijnen

Fijnsparren worden gekapt.
RV Fijnsparren worden gekapt.

Het Agentschap voor Natuur en Bos is momenteel in Kapellen bezig met de kap van een perceel fijnsparren in natuurdomein De Uitlegger. Verschillende wandelaars reageerden verbaasd, maar de fijnsparren zijn er aangetast door de dennenschorskever (of de letterzetter), waardoor ze afsterven en best zo snel mogelijk gekapt en afgevoerd worden. De letterzetter is een schorskever van zo’n halve centimeter groot, die verzwakte fijnsparren dodelijk treft. Momenteel maakt de letterzetter een opmars in Vlaanderen, doordat de voorjaars- en zomerdroogtes van de afgelopen jaren fijnsparren sterk hebben verzwakt. Ook in het Mastenbos zijn werkzaamheden bezig. De oude kasteelvijver was er dichtgegroeid met bomen en rododendrons. Deze zijn verwijderd en het slib werd geruimd.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jan sliggers

    Kunnen ze dan ook ineens de regio vreemde bomen kappen? Een cipres hoort daar niet thuis, daar word niets aan gedaan, en dat woekerd daar maar verder!