Ex-wielercommissaris Frank Van Zitteren wordt koersdirecteur Scheldeprijs

“Een uitdaging om aan de andere kant van de organisatie te staan”

De nieuwe koersdirecteur Frank Van Zitteren (midden) en Marc Van Geystelen (links) en Luc Stremersch van de koerscommissie.
Alfons Schryvers De nieuwe koersdirecteur Frank Van Zitteren (midden) en Marc Van Geystelen (links) en Luc Stremersch van de koerscommissie.
De wielerklassieker Scheldeprijs krijgt vanaf dit jaar Kapellenaar Frank Van Zitteren (53) als koersdirecteur. Hij vervoegt de koerscommissie van de Scheldeprijs met als leden Marc Van Geystelen en Luc Stremersch. Frank was ruim twintig jaar actief als wedstrijdcommissaris voor de bekendste wielerwedstrijden in heel België. Nu staat hij als koersdirecteur aan de kant van de organisatoren.

“Ik wilde in de koers blijven maar dan niet meer als commissaris op de moto”, vertelt Frank Van Zitteren. “Toevallig kwam ik Jack Vissers en Piet De Smet van de Scheldeprijs tegen en zo begonnen we te praten over hun nieuwe en verjongde ploeg die klaar is om de toekomst te verzekeren. Hun koersdirecteur Ronald De Witte was om persoonlijke redenen gestopt en zij deden het voorstel om koersdirecteur te worden. Dat zag ik meteen zitten. Ik groeide op met de wielersport en maak al meer dan 20 jaar deel uit van het wedstrijdgebeuren.”

Dat Frank nu aan de andere kant van het wielergebeuren staat is voor hem geen probleem. “Voor mij is het een uitdaging om nu aan de kant van de organisatoren te staan. Om het parcours, van 203,8 kilometer door en door te kennen zal ik tussen de twee tot drieduizend kilometer afleggen. Onderweg moet je niet enkel kijken naar mogelijke obstakels maar ook zoeken naar alternatieve uitwijkmogelijkheden in geval er zich iets onverwachts voordoet. Een ongeval, brand of andere gebeurtenissen noodzaken je dan immers om het parcours tijdelijk te verlaten om verder opnieuw aan te pikken.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.