Eerstelijnszone Noorderkempen biedt Kapellenaren doe-het-zelf-pakketjes aan om mondmaskers te maken voor zorgverleners

Illustratie: mondmasker
Getty Images Illustratie: mondmasker
Door de coronacrisis is er nog steeds nood aan mondmaskers voor professionele hulpverleners. Eerstelijnszone Noorderkempen schakelt daarom de hulp van burgers in. De inwoners van Kapellen kunnen een doe-het-zelf-pakketje aan het onthaal van het Administratief Centrum afhalen om mondmaskers voor de zorgverleners te maken. 

Het samenwerkingsverband tussen de gemeentes Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel van de Eerstelijnszone (ELZ) Noorderkempen benadrukt dat mondmaskers voor zorgverleners nog steeds meer dan welkom zijn in coronatijden. Daarom biedt het burgers doe-het-zelf-pakketjes om mondmaskers te maken. Het pakketje bevat alle nodige materialen, instructies en een stappenplan om die te fabriceren. 

Kapellenaren die willen helpen om mondmaskers te maken, kunnen een pakketje afhalen aan het onthaal van het Administratief Centrum (Antwerpsesteenweg 130) tijdens de openingsuren. Als de mondmaskers gemaakt zijn, dient u die terug te bezorgen aan het onthaal van het Administratief Centrum. De mondmaskers zijn immers niet bedoeld voor eigen gebruik.