Dorpsvernieuwing en veiligheid bovenaan agenda

Voorzitter Bruno Kuylen (Open Vld) en zijn college voorzitter Vital Lambert (N-VA) ondertekenen het beleidsprogramma.
Alfons Schryvers Voorzitter Bruno Kuylen (Open Vld) en zijn college voorzitter Vital Lambert (N-VA) ondertekenen het beleidsprogramma.
In Kapellen heeft de nieuwe Open Vld-N-VA-meerderheid haar beleidsprogramma voorgesteld. “We starten met een gerodeerde ploeg en dat is een groot voordeel,” zegt burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld). Prioriteiten zijn dorpsvernieuwing en veiligheid.

De nieuwe bestuursmeerderheid beschikt over een comfortabele meerderheid van 23 zetels op 29. Het beleidsprogramma telt  67 bladzijden. De volgende jaren zal vooral geïnvesteerd worden in de dorpsvernieuwing met een nieuw administratief centrum, betaalbare woningen, een ondergrondse parking met 170 plaatsen, een modern dienstencentrum en 64 assistentiewoningen. 

“We kunnen het verkeersprobleem in het centrum eindelijk aanpakken. De Lijn is akkoord om de bushalte te verplaatsen en dat geeft ons de mogelijkheid om het pleintje en de Vredestraat aan te pakken. Om der mobiliteit aan te pakken blijven we aandringen op een snelle realisatie van de verbindingsweg NX”, zegt Dirk Van Mechelen. De steeds weerkerende wateroverlast in de Grensstraat, in Putte-Kapellen zal ook aangepakt worden. In samenwerking met Stabroek en het Nederlandse Woensdrecht komt er een bypass-riolering die zal aansluiten op het grachtenstelsel aan het kasteel Ravenhof.

Veiligheid

Momenteel beschikt Kapellen over drie politievoertuigen die uitgerust zijn met nummerplaatherkenning. Dit veiligheidsschild zal verder uitgebouwd worden met vaste camera’s op de belangrijkste invalswegen. Via een meldkamer worden alle verdachte voertuigen onmiddellijk doorgegeven zodat snel kan ingegrepen worden. “We willen ook een nultolerantie voor drugs en overlast” vult schepen Valerie Van Peel (N-VA) aan. “Daarnaast willen we meer inzetten op een sociaal beleid. We hervormen verschillende sociale premies tot een toegankelijke zorgpremie. We gaan ook inzetten op een vroegtijdige detectie van kinder(kans)armoede te komen. Hiervoor verbeteren we de samenwerking met de jeugdbrigade van de Politiezone Noord en de Jeugdzorg.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.