Dorpsstraat ondergaat metamorfose: 46 nieuwe appartementen

Op de plaats van de vroegere kledingzaak SandyDress komt dit moderne gebouw.
RV Op de plaats van de vroegere kledingzaak SandyDress komt dit moderne gebouw.
Projectontwikkelaar Steen Vastgoed start binnenkort in de Dorpsstraat in Kapellen met de bouw van 12 appartementen. Er zijn nog drie andere bijna afgewerkte of geplande projecten, zodat het totaal aantal appartementen op 46 komt. De Dorpsstraat zal er volgend jaar dus totaal anders uitzien.

Momenteel zijn twee woningen in de Dorpsstraat en de Christiaan Pallemansstraat afgebroken. Het gaat om de huizen van voormalig tandarts Bob Adriaenssens. Die maken plaats voor het project KPLN bestaande uit 13 appartementen en twee winkels. De appartementen hebben een oppervlakte van 80 tot 120 vierkante meter. Begin volgend jaar kunnen de eerste bewoners er terecht.

Tegenover de vroegere winkel van Marie-leen wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking van 9 appartementen met een oppervlakte van 60 tot 120 vierkante meter. Bedoeling is op termijn ook te starten met de bouw van 12 appartementen tegenover de ingang van het gemeentepark. Daarvoor wordt nog gewacht op de nodige vergunning waartegen in het verleden telkens  bezwaar werd ingediend.

SandyDress

Binnenkort start Steen Vastgoed met de afbraakwerken van de vroegere bekende kledingwinkel SandyDress aan de Dorpsstraat. In de plaats komt een modern en energiezuinig gebouw met 12 appartementen en 2 commerciële ruimtes: een kledingwinkel en een architectenbureau. De appartementen zullen opnieuw het uitzicht van de Dorpsstraat veranderen.

Kopers zullen geen last ondervinden van het geluid van de Dorpsstraat en zullen in al de rust kunnen genieten van het terras aan de achterzijde. Wie wel graag het levendige Kapelse centrum aanschouwt kan vertoeven op het terras aan de voorzijde. Parkeren voor de appartementen gebeurt ondergronds. De oplevering is voorzien voor december 2021.

Burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) staat achter de verschillende bouwprojecten. “Ik zou niet willen spreken van een overaanbod. Veel oudere bewoners willen immers hun grote woning in de groene rand van Kapellen inruilen voor een modern appartement in het centrum van de gemeente. Dat geeft hen meer comfort en lost onderhoud- en mobiliteitsproblemen op. Bovendien krijgen alle nieuwe appartementsgebouwen een moderne façade en zullen ze het centrum van Kapellen nieuw leven inblazen. Tegelijkertijd wordt opnieuw een stukje leegstand in het centrum van Kapellen weggewerkt en zorgt nieuwbouw voor een gezellige en vernieuwde inkom op de belangrijkste verkeersas van onze gemeente.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.