Dirk Van Mechelen en Koen Helsen komen op voor federale verkiezingen

Koen Helsen eerste opvolger Kamerlijst Open Vld
RV Koen Helsen eerste opvolger Kamerlijst Open Vld

Voor de verkiezingen van 26 mei trekt de Open Vld zowel met de Kapelse burgemeester Dirk Van Mechelen als met de Kapelse schepen Koen Helsen naar de kiezer. Dirk Van Mechelen (61) wordt lijstduwer op de Kamerlijst voor het federaal parlement en Koen Helsen (57) is eerste opvolger op dezelfde lijst. Beiden zijn de enige die de Kapelse Open Vld vertegenwoordigen. Dirk Van Mechelen (61) had al langer laten verstaan geen ambitie meer te hebben in een nationaal mandaat om zich volledig toe te leggen op zijn burgemeesterschap.

Eerst opvolger op de Kamerlijst voor de federale verkiezingen wordt huidige schepen Koen Helsen. Hij was achtereenvolgens OCMW-voorzitter, wnd. burgemeester van Kapellen, Vlaams parlementslid en provinciaal gedeputeerde van ruimtelijke ordening, economie en sport. Hij is vandaag Open Vld-fractievoorzitter in de Antwerpse provincieraad. Als een kandidaat op de Open Vld-lijst minister wordt, of afziet van zijn mandaat, komt Koen Helsen, na zijn verkiezing, automatisch in het federaal parlement. De modellijst moet later nog goedgekeurd worden door de Open Vld-leden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.