Brouwerij De Legende lanceert nieuw bier mét verhaal

Eddy, Inge en Peter heffen het glas.
Foto De Scheirder Eddy, Inge en Peter heffen het glas.
Onder de toepasselijke naam 'De Legende' heeft brouwerij De Legende uit Hoogboom een nieuw bier gelanceerd. Het bier wordt gebrouwen door Eddy Leyssens, zijn vrouw Inge De Coster en buurman Peter Jochem. Het is een blond bier dat hergist op de fles met een alcoholgehalte van 7%.

Op het etiket van elk flesje kan je een plaatselijke legende lezen. In Antwerpen is dat een Antwerps verhaal en in Stabroek een verhaal uit de polderdorpen. Momenteel gaat de brouwerij van start met zes gemeenten: Kapellen, Stabroek, Kalmthout, Brasschaat, Ekeren en 's Gravenwezel. Ook de stad Antwerpen heeft al toegezegd.


Wie meer informatie wil krijgen over de legende dan op het etiket vermeld staat, kan met zijn smartphone een QR-code op het flesje scannen. Op die manier kan je de volledige legende gekoppeld aan de streek lezen.


Onderaan kan je bovendien openingsuren vinden van plaatselijke musea, meer informatie over wandelingen en fietsroutes met bijhorende kaart, weetjes over bijzondere natuurgebieden en gegevens over jaarlijkse activiteiten van de gemeente waar je het biertje hebt uitgeschonken.


De Kapelse burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) kreeg de eer om het eerste biertje te proeven.


Het nieuwe bier zal niet te koop zijn in warenhuizen, maar enkel in speciaalzaken en in bekende tavernes. Het zal onder meer geschonken worden in Den Hoge Boom in Hoogboom en Oud Antwerpen in Brasschaat en verkocht worden door B-Lite (Kapellen), Vandermolen (Stabroek), De Caigny (Essen) en door de brouwerij zelf. Later volgen nog meer verkooppunten. (FSE)