BIN Bomenwijk kan van start

Het protocol van oprichting werd ondertekend door coördinator Wilfried Van Wesenbeeck, Lucien Van Beylen, burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) en gemandateerd politiebeambte Gert Verstraete.
Alfons Schryvers Het protocol van oprichting werd ondertekend door coördinator Wilfried Van Wesenbeeck, Lucien Van Beylen, burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) en gemandateerd politiebeambte Gert Verstraete.

Het Kapelse schepencollege keurde de oprichting goed van het buurtinformatienetwerk (BIN) ‘Bomenwijk’. Deze BIN omvat de straten: Marktplein, Eikendreef, Zandstraat, Hoevensebaan tot aan de gemeentegrens Stabroek/Hoevenen, Binnenweg, Albertdreef tot Essenhoutstraat, Essenhoutstraat tot aan de gemeentegrens, Palmstraat volledig tot aan de Frans de Peuterstraat, Frans de Peuterstraat tot aan de Acaciadreef (spoorweg), Acaciadreef, Eikendreef tot aan het Markplein met eventueel inbegrepen de Zilverlindendreef tot aan de Antwerpsesteenweg. In totaal gaat het om 110 gezinnen.

Het protocol van oprichting werd ondertekend door coördinator Wilfried Van Wesenbeeck die wordt bijgestaan door zijn buur Lucien Van Beylen, oud-hoofdcommissaris bij de Antwerpse politie. Ook burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld), gemeentesecretaris Sofie Claes en gemandateerd politiebeambte Gert Verstraete ondertekenden het oprichtingsdocument. Bedoeling van de gemeente is om te komen tot een twintigtal BIN’s zodat de hele gemeente en ook de drie kmo-zones worden bewaakt door burgers die in onderling contact staan en communiceren met de politie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.