Bijen centraal in de bib

Het zzzoemt in de Kapelse bib
RV Het zzzoemt in de Kapelse bib
In de bibliotheek op het Dorpsplein in Kapellen staan er volgende week twee activiteiten op het programma rond bijen.

Het maandelijkse Luistervinken in de bib  op woensdag 5 juni om 14.30 uur wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot Luisterbijtjes met een prachtig verhaal over bijen voor kinderen van 3 tot 10 jaar.

Op zaterdag 8 juni kan iedereen in de bib leren hoe je een heus bijenhotel maakt. Het is een initiatief in samenwerking met Natuurpunt. Iedereen is welkom van 10 tot 12 uur. Deelnemen kost 4 euro en inschrijven kan via het e-loket op de gemeentelijke website. Tijdens het evenement is er ook een grimeur aan de slag en kom je nog meer te weten over bijen bij een echte imker.

Bijen leveren een heel grote bijdrage aan onze samenleving. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75% van de voedingsgewassen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.