Bib afsluiter van reizende tentoonstelling Bart Moeyaert

De tentoonstelling toont voor het eerst enkele voorwerpen van schrijver Bart Moeyaert.
Alfons Schryvers De tentoonstelling toont voor het eerst enkele voorwerpen van schrijver Bart Moeyaert.
Bezoekers van de Kapelse bibliotheek, aan het Dorpsplein, kunnen nog tot en met 6 december kennismaken met het leven van Bart Moeyaert. De Kapelse bib is de afsluiter van deze succesvolle rondreizende tentoonstelling.

Bart Moeyaert is een gerenommeerd auteur, dichter en performer. Zijn werk is bekroond en bejubeld in binnen- en buitenland. Moeyaert is de laureaat van de Astrid Lindgren Memorial Award 2019, wereldwijd de belangrijkste prijs voor kinder- en jeugdliteratuur. De tentoonstelling is opgebouwd rond het leven van Bart Moeyaert. Het geeft een goed idee hoe zijn werkplek is opgebouwd met voorwerpen die voor het eerst tentoongesteld worden. 

Fotografe Eveliene Deraedt ging bij hem op bezoek en fotografeerde hem in zijn atelier. Daaruit blijkt dat elke schrijver, in zijn werkplaats, een prikbord bezit met daarop inspirerende foto’s, schetsen en papiertjes. Bezoekers aan de tentoonstelling kunnen onder meer zijn schetsboeken bekijken en gedrukte boeken doorbladeren. Kinderen kunnen de schrijver beter leren kennen aan de hand van zoek- en doe-opdrachten. De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Voor fans van Bart Moeyaert is het de laatste kans om mee te kijken in het leven van de schrijver.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.