86-jarige man doodgereden in centrum

Voor de man kwam alle hulp te laat. Een tiener die getuige was, werd opgevangen door de brandweer en overgebracht naar het ziekenhuis.
Foto Marc De Roeck Voor de man kwam alle hulp te laat. Een tiener die getuige was, werd opgevangen door de brandweer en overgebracht naar het ziekenhuis.
Een 86-jarige man isgisterennamiddag in het centrum van Kapellen aangereden door een auto. De man overleefde de klap niet. Een tiener die in de buurt stond van de oude man en alles zag gebeuren, werd even naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging omdat hij te aangedaan was.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14 uur. De 86-jarige man wandelde ter hoogte van het kruispunt met de Vredestraat over het voetpad. Op dat kruispunt zelf werd hij aangereden door de personenwagen. "De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht", zegt commissaris Tom De Gent van de politiezone Noord. "Het slachtoffer is in elk geval ter plaatse overleden aan de gevolgen van de aanrijding."

Verwarring

De bestuurder van de auto moest door het team slachtofferhulp opgevangen worden na de aanrijding. "Maar niet alleen voor die bestuurder. Er waren ook enkele getuigen die heel erg geschrokken waren van de feiten." Even was er ook verwarring over een tiener die in buurt van het ongeval stond. Er werd even vanuit gegaan dat het de kleinzoon van het slachtoffer was, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. Maar ook die jongen had het zware ongeval voor zijn ogen zien gebeuren en moest opgevangen worden. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis omdat hij in shock verkeerde.


De Antwerpsesteenweg was na het ongeval een tijdlang afgesloten voor het verkeer. De politie zorgde ter plaatse voor een omleiding.


(VTT)