8.000 euro voor verkeersveiligheid scholieren

Alle Kapelse lagere- en secundaire scholen, die een initiatief opzetten rond verkeersveiligheid, kunnen rekenen op een toelage van het gemeentebestuur. De gemeente zet hiervoor ongeveer 8.000 euro opzij voor scholen die hiervoor zelf projecten indienen.


Voor de vijf Kapelse lagere scholen zal jaarlijks een wedstrijd georganiseerd worden waarbij het de bedoeling is dat elke school een nieuw project rond verkeersveiligheid indient. "De leerlingen moeten er wel nauw bij betrokken worden", zegt schepen Koen Helsen (Open Vld). "Een gespecialiseerde jury maakt nadien een rangschikking op alle projecten. De scholen ontvangen na afloop prijzengeld ter waarde van 750 euro voor de eerste prijs, 600 euro voor de tweede prijs of 500 euro voor de derde tot vijfde prijs."


Ook de secundaire Kapelse scholen worden niet vergeten zegt de schepen.


"Midden vorig jaar ondertekende de gemeente Kapellen het Save-charter, een initiatief van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen. Hiermee wil de vzw steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de te grote verkeersonveiligheid in ons land. Vanaf dit jaar organiseert de Vlaamse Stichting Verkeerskunde verkeersweken voor het secundair onderwijs. Voor elke graad is er een programma op maat. De gemeente neemt de kosten voor deze verkeersweek, ongeveer 1.500 euro, volledig op zich." (FSE)