71-jarige man uit Kapellen overleden na val van Zwitserse rots

Marcel Weverbergh (71) uit het Antwerpse Kapellen is afgelopen dinsdag tijdens een vakantie in Zwitserland van een rots gevallen. Hij zou tijdens een wandeling in de bergen door een afsluiting gezakt zijn waarna hij te pletter viel. De Zwitserse politie is een onderzoek gestart.

De 71-jarige Marcel Weverbergh uit Kapellen is tragisch om het leven gekomen tijdens een wandeling in de alpinegebieden van het Zwitserse Berner Oberland. Hij was met een groep wandelaars op tocht door het gebergte toen hij tegen een afsluiting op een rotswand geleund zou hebben in Lauterbrunnen. De balustrade kon het gewicht van de man niet dragen en hij viel te pletter. Weverbergh overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De Zwitserse politiediensten openden een onderzoek naar de precieze omstandigheden van het ongeval. “Marcel genoot al vijf jaar lang van zijn pensioen”, klinkt het bij zijn vrienden van Bridgeclub Nobele Donk in Ekeren. “Hij maakte regelmatig lange wandel- en fietstochten in het buitenland en het is dus niet vreemd dat hij zelfs met zijn leeftijd nog op die rotswand vertoefde. Hij was ook jarenlang bestuurslid van onze bridgeclub en kaartte ook bij verschillende andere clubs voor het plezier. Tot vijf jaar geleden was hij als professor economie actief aan Universiteit Antwerpen. Hij zal enorm gemist worden.” 

De familie Weverbergh is erg aangedaan en wil liever niet reageren.

Het Zwitserse Lauterbrunnen
Getty Images/iStockphoto Het Zwitserse LauterbrunnenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.