69-jarige voetganger tijdlang in levensgevaar na aanrijding

Marc De Roeck
In Kapellen is een 69-jarige voetganger maandagmiddag onder een auto beland. De man zou maandag onmiddellijk de straat overgestoken zijn na een bezoek aan de krantenwinkel. Hij werd in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar zijn toestand stabiliseerde dinsdag gelukkig.

Aan een dagbladhandel aan de Hoevensebaan in Kapellen deed zich maandagmiddag een stevig ongeval voor waarbij een voetganger onder een personenwagen terecht kwam. “Een 69-jarige man werd op straat gegrepen door een wagen”, klinkt het bij de lokale politiezone Noord. “Hij is in levensgevaar naar het AZ Klina gebracht. Het is onduidelijk of de man via het zebrapad de straat overstak of niet, de verklaringen van verschillende getuigen daarover zijn tegenstrijdig. De 33-jarige bestuurder uit Stabroek raakte niet gewond. Hij had niet gedronken en reed niet te snel. Wellicht gaat het om een jammerlijk ongeval dat moeilijk voorkomen kon worden en waar geen schuldige aangeduid kan worden. Jammer genoeg zijn de gevolgen wel groot.”

De politie liet een scherm aanrukken om het zicht te onttrekken op straat terwijl de hulpdiensten hun werk deden. Er was even verkeershinder op de Hoevensebaan door het ongeval. De toestand van het slachtoffer was dinsdag nog steeds zeer slecht maar hij verkeerde niet meer in levensgevaar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.