Vier secundaire scholen starten met digitaal aanmeldingssysteem

Onder meer in het Sint-Theresiacollege in Kapelle-op-den-Bos wordt vanaf dit schooljaar met een digitaal aanmeldingssysteem gewerkt.
Lukas Onder meer in het Sint-Theresiacollege in Kapelle-op-den-Bos wordt vanaf dit schooljaar met een digitaal aanmeldingssysteem gewerkt.
Het Sint-Godelieve-Instituut en het Sint-Theresiacollege in Kapelle-op-den-Bos en het Gemeentelijk Technisch Instituut en Virgo Sapiens in Londerzeel starten dit schooljaar met een digitaal aanmeldingssysteem. De scholen willen zo wachtrijen voor de schoolpoorten voorkomen.

De digitale aanmeldingsprocedure van de scholengemeenschap Noord-West Brabant start op maandag 11 maart en duurt tot 31 maart. Ouders van leerlingen van het zesde leerjaar kunnen hun kinderen in die periode aanmelden voor het eerste jaar secundair onderwijs via de website https://sgnwb.aanmelden.in. Ook kinderen die al een broer of een zus in de school hebben of kinderen van personeelsleden moeten zich via die weg aanmelden. Enkel wie aangemeld is, krijgt een plaats in één van de vier scholen. Het tijdstip van de aanmelding speelt daarbij geen rol.

Loting

Bij de loting houdt de computer rekening met de school van voorkeur. Broers en zussen van leerlingen en kinderen van personeelsleden krijgen sowieso voorrang. Na 27 april krijgen kinderen die aangemeld zijn een inschrijvingsticket via mail. Vervolgens worden de ouders uitgenodigd voor een inschrijving op afspraak op de school waarvoor ze een inschrijvingsticket kregen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.