Van Rossem kent uitspraak op 9 november

Jean-Pierre Van Rossem in zijn huisje in Kapelle-Op-Den-Bos.
Dieter Nijs Jean-Pierre Van Rossem in zijn huisje in Kapelle-Op-Den-Bos.
Op 9 november weet Jean-Pierre Van Rossem of hij een nieuwe veroordeling op zijn conto mag bijschrijven. De uitspraak was voorzien voor vrijdag, maar werd uitgesteld.

Volgens het Brusselse parket leidde Jean-Pierre van Rossem jarenlang een verborgen luxeleven samen met zijn vriendin en is de meest aannemelijke verklaring dat de voormalige beursgoeroe nog steeds toegang heeft tot winsten uit het Moneytron-schandaal en dat hij over rekeningen in Zwitserland beschikt. Met het Moneytron-systeem haalde Van Rossem in de jaren ‘80 miljarden euro’s op bij rijke beleggers, die hij riante winsten voorhield. Het geld werd echter versluisd naar Zwitserse rekeningen en belandde in het criminele circuit. Van Rossem kreeg vijf jaar cel voor die feiten, maar het geld is nooit teruggevonden. Bovendien zou Van Rossem vier jaar geleden 80.000 euro hebben verdiend met de verkoop van een waardeloze licentie voor een Russische oliedeal die nooit is doorgegaan. Daarom vordert het parket nu een celstraf van drie jaar. De verdediging vraagt de vrijspraak. “Kijk hoe mijn cliënt leeft. Is dat in luxe? Een overijverige speurder heeft zich hier gewoon in vastgebeten omwille van de naam ‘Van Rossem’. Hier is niets aan de hand”, aldus zijn advocaat Peter Callebaut.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.