Seppe De Keyzer (Eternit): "Dit seizoen groeien als team"

Tom Boon en Seppe De Keyser zorgen voor het blok bij Eternit.
GTG Tom Boon en Seppe De Keyser zorgen voor het blok bij Eternit.
Tegen koploper Hellvoc verloor Eternit met 0-3 maar van echte ontgoocheling was er na afloop niet echt sprake.

Volleybal

eerste divisie

"Hellvoc is zonder twijfel de beste ploeg uit eerste divisie", zegt Seppe De Keyser. "We begonnen zowel in de eerste als in de derde set vrij zwak en moesten telkens een ruime achterstand goedmaken. We kwamen in de eerste set terug tot 22 en in de derde set werd het zelfs 24-24. Op zulke momenten denk je wel even aan setwinst maar goed, het zat er niet in. Het belangrijkste voor ons dit seizoen is wel dat we groeien als team. Vorig seizoen had Eternit het moeilijk om zich te handhaven in de eerste divisie. In het tussenseizoen kwamen verschillende nieuwe spelers naar de club en werd de ambitie verlegd. Ik denk dat we ronde de vijfde plaats kunnen eindigen."


Voor Seppe De Keyser is Eternit de eerste Brabantse club waar hij speelt. "Ik begon vrij laat te volleyballen en Gimme Waasland was mijn ploeg gedurende tien seizoenen. Ik speelde daar aan de pass. Vorige zomer verhuisde ik met mijn vriendin naar Mechelen. Ik werk in Kontich. Ik wou ook als aanvaller spelen, omdat ik meen dat ik als aanvaller ook beter kan worden als beachvolleyballer. Ik kende Bruno De Smet, de trainer van Eternit, al jaren en toen die hoorde dat ik wilde aan de bak komen als aanvaller was de overgang snel geregeld. Voor mij is de afstand vanuit Mechelen naar Kapelle-op-den Bos ideaal en we trainen twee keer per week. Soms komt er een maandagavondtraining bij, maar dat is ook mooi meegenomen om vooruitgang te maken. Ik voel me best thuis in de ploeg en we vormen een echte vriendengroep", vertelt Seppe De Keyser.


"Komend weekend hebben we opnieuw een zware match voor de boeg", blikt De Keyser vooruit. "We krijgen zondagavond de jonge mannen van VHL op bezoek. Die staan vandaag op de derde plaats en ze hebben twee punten meer dan wij. Hen kloppen is het doel voor de negende speeldag. Twee keer na mekaar verliezen is helemaal geen optie." (HFO)