Politie: “Geen onregelmatigheden vastgesteld bij verwijdering asbestdak”

Een arbeider gooit een zak met stukken dakbedekking in een container.
Baert Marc Een arbeider gooit een zak met stukken dakbedekking in een container.
De lokale politie KLM heeft woensdag naar eigen zeggen geen overtreding vastgesteld in de Overzetstraat in Kapelle-op-den-Bos, waar een asbestdak verwijderd werd. Een buurtbewoner had de politie verwittigd omdat dakwerkers de leien vanop het dak in een open container gooiden. De agenten kwamen ter plaatse, maar stelden geen proces-verbaal op.

“Na de klacht van een inwoner trokken onze agenten naar de Overzetstraat, maar er werd geen overtreding vastgesteld”, zegt woordvoerder van de KLM-zone Freddy Vanheymbeeck. “Er werd dus ook geen pv opgesteld.”

Dat laatste wordt ook bevestigd door burgemeester Renaat Huysmans (N-VA). “Op het internet circuleert wel een filmpje waarop duidelijk te zien is dat de leien van het dak in een container gegooid worden. Ik heb dat filmpje overgemaakt aan de politie. Zelf zal ik regelmatig voorbij de werf in de Overzetstraat rijden om na te gaan of de regels gevolgd worden.”

Donderdag werd er alvast niet gewerkt aan het dak. Waarom de werken er stillagen, is niet geweten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.