Nieuwe waterleiding in Hogerheistraat

In de Hogerheistraat in Kapelle-op-den-Bos wordt momenteel een waterleiding vervangen. De werken worden in drie fases uitgevoerd en de aannemer zal de toegang tot de woningen in de mate van het mogelijke vrij houden.

De werken in de Hogerheistraat worden uitgevoerd in opdracht van De Watergroep. Om de overlast voor de bewoners te beperken, werd beslist om de werkzaamheden op te delen in drie fases. De eerste fase omvat de zone tussen de Paddegatstraat en de toegangsweg naar hoeve 'Hof ten Bos'. Er wordt uitsluitend gewerkt aan de kant van de even huisnummers. Eens de nieuwe waterleiding er ligt, zullen de boordstenen lokaal vervangen worden en krijgt de rijweg een nieuwe toplaag in asfalt.


Zodra de eerste fase van de werken afgerond is, zal de timing voor de volgende twee fases bekeken worden. Dan zullen de waterleidingswerken aan beide kanten van de straat uitgevoerd worden. De aannemer zal de betrokken bewoners telkens per brief informeren over de werkzaamheden. Hij kreeg ook de opdracht om de toegangen tot de woningen in de mate van het mogelijke vrij te houden. (RDK)