Leerlingen VBS Karamba wuiven directrice Carine uit

De leerlingen van Vrije Basisschool Karamba gaan nog een laatste keer op foto met hun directrice.
Lukas De leerlingen van Vrije Basisschool Karamba gaan nog een laatste keer op foto met hun directrice.
12 jaar was ze directrice in Vrije Basisschool Karamba in Ramsdonk, maar gisteren heeft Carine Broothaerts afscheid genomen van haar 188 leerlingen. Op haar 60ste gaat ze met pensioen.

Carine Broothaerts was 28 jaar leerkracht in een school in Kapelle-op-den-Bos, maar op 1 september 2005 werd ze directrice in de Vrije Basisschool Karamba in Ramsdonk. Achter die carrière heeft ze gisteren echter een punt gezet, al was het grote afscheidsfeest maandag al.


"Ik werd door alle 188 kinderen thuis opgehaald, waarna we in stoet naar de school trokken", vertelt de directrice. "Het was fantastisch. De leerlingen zongen liedjes en ik werd op een ontbijt getrakteerd. Maar ook vandaag (gisteren, red.) heb ik heel veel attenties van ouders gekregen. Om het verhaal op deze school gepast af te sluiten, hebben we vanmiddag met het hele schoolteam nog iets leuks gedaan. Of het afscheid me zwaar valt? Ja en neen. Enerzijds ga ik het hier missen, want de school ligt me na aan het hart. Anderzijds weet ik dat de toekomst hier verzekerd is. Samen met het hele schoolteam hebben we er een toffe school van gemaakt."


Op 1 september wordt Katleen Berghmans, momenteel nog directrice in de Technische School in Mechelen , het nieuwe schoolhoofd in Ramsdonk.


(RDK)