Gemeente treedt toe tot ‘Bomencharter’

Lukas
De gemeente Kapelle-op-den-Bos engageert zich om zoveel mogelijk bomen aan te planten. Dat engagement komt er nadat de gemeenteraad maandagavond besloot om toe te treden tot het zogenaamde Bomencharter.

De toetreding komt er op vraag van oppositieraadsleden Ann Van Rompaey (CD&V) en Dirk Hermans (proKA). “Het Bomencharter is een burgerinitiatief van ‘Bertem bomendorp’, waar op 17 oktober via een provinciaal persmoment 19 steden en gemeenten uit Vlaams-Brabant toetraden”, klinkt het bij de twee. “Door toetreding engageren gemeenten en steden zich tot het aanplanten van zoveel mogelijk bomen, wat een grote invloed heeft op betere luchtkwaliteit, klimaatopwarming en verbetering van de biodiversiteit. Onze gemeente trad evenwel niet toe.”

Daarop onderstreepten de twee raadsleden tijdens de laatste gemeenteraad het belang van de toetreding. Uiteindelijk keurde de voltallige gemeenteraad het voorstel goed.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.