Gemeente klaar voor eerste winterprik

Nu we onze eerste winterprik krijgen, is Kapelle-op-den-Bos klaar met haar preventieplan. Zo staat een team strooiwachters dag en nacht klaar.

"Ons team strooiwachters staat paraat", zegt schepen Hugo De Haes (sp.a). "Zij zijn dag en nacht beschikbaar. Wanneer de verantwoordelijke van de strooiwacht door weerberichten, weersverwachtingen of eigen waarnemingen beslist dat er met (preventief) strooien gestart moet worden, rijden er twee strooimachines uit. Daarenboven wordt er onmiddellijk ook manueel gestrooid op de fietspaden, op de brug en in de omgeving van de scholen. In het weekend gebeurt dit ook aan de kerken."


In overleg met de politie rijden de strooimachines eerst naar de prioritaire wegen. Het gaat om doorgangswegen met veel verkeer en busroutes. Nadien komen woonwijken en verkavelingen aan de beurt. Oudere inwoners, andersvaliden en hulpbehoevenden kunnen een beroep doen op de klusjesdienst van het Sociaal Huis. Zij kunnen hun stoep ijs- en sneeuwvrij laten maken door deze dienst die zelf het nodige strooizout meebrengt. (RDK)