Gemeente gaat straten en fietspaden heraanleggen

Het gemeentebestuur van Kapelle-op-den-Bos gaat dit jaar verschillende straten en fietspaden heraanleggen. Het schepencollege maakt daarvoor in totaal zowat 320.000 euro vrij.

De heraanleg van de straten houdt het affrezen en herasfalteren in. Op de planning van dit jaar staan de Grasmussenstraat, waar ook bijkomende rioolkolken aangelegd worden, de Vroonwegel, het binnenplein van de Fazantenlaan en de Merellaan, en het gedeelte van de Hogerheistraat vanaf de grens met Meise tot aan buurtweg 31. Het schepencollege heeft bij de gunning wel enkele voorwaarden gesteld. Zo mag de uitvoeringstermijn maar vijf werkdagen duren en moeten de offertes ten laatste op 9 maart binnen zijn. Voor de heraanleg van de straten maakt de gemeente 100.000 euro vrij.


Daarnaast worden de fietspaden in de Oxdonkstraat-Bredestraat en de Veldstraat uitgebroken en heraangelegd. De fietspaden werden jaren geleden in betonplaten en klinkers aangelegd, maar krijgen nu een asfaltlaag. De werken komen er omdat de Fietsersbond beide locaties als knelpunt signaleerde in haar rapport. Tegelijkertijd komt de gemeente tegemoet aan de bezorgdheden van de preventieadviseur van het Sint-Theresiacollege.


De kostprijs voor de heraanleg van beide fietspaden bedraagt zo'n 217.000 euro. De werken moeten op 1 september klaar zijn. (RDK)