Acht maanden cel voor inbraak in rusthuis

Baert Marc
Een twintiger is veroordeeld tot acht maanden cel voor een inbraak in rusthuis Paaleyck. De man liet een schoenspoor achter dat identiek was aan zijn schoenen, waardoor hij niet anders kon dan bekennen. Omdat de straf met uitstel werd uitgesproken, mag hij de cel verlaten. De kans is groot dat hij het land wordt uitgezet.

Habib A. was eind oktober zonder documenten in ons land aangekomen. Een van de eerste dingen die hij deed was naar het rusthuis gaan en er een raam ingooien. Eenmaal binnen bracht hij enkele beschadigingen aan en wilde hij enkele waardevolle zaken stelen. Een getuige zag alles gebeuren en belde de politie. Die kon hem enkele straten verder staande houden.

Aanvankelijk ontkende hij maar op de vensterbank was een duidelijk schoenspoor aangetroffen dat identiek was aan zijn schoenen. Ook had hij jetons van de koffiemachine van het rusthuis bij zich. Hierop bekende hij. “Ik heb veel spijt. Het is niet mijn gewoonte om te stelen, maar ik was onder invloed van drank en drugs”, klonk het tegen de rechter. De verdediging had om mildheid gevraagd. “Hij zit nu al 6 maanden in de cel. Als u de rest van de straf met uitstel uitspreekt, kan hij de cel verlaten. Zijn dossier zal opgepikt worden door de dienst vreemdelingenzaken waarna hij zal uitgewezen worden”, had zijn advocaat Boris Reynaerts gepleit. Met succes, want de rechter ging in op de vraag van de verdediging. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.