15-jarig meisje ontsnapt aan ontvoeringspoging?

Een 15-jarig meisje is dinsdag mogelijk aan een ontvoering ontsnapt. Ze werd op de Kuiermansstraat door een bestelwagen klemgereden op het fietspad. De passagier stapte uit maar het meisje kon ternauwernood wegglippen. De politie onderzoekt de zaak.

"Mijn dochter Noa is in alle staten thuisgekomen van school", vertelt mama Veerle Van den Bossche. "Ze werd op weg naar huis met de fiets al een tijdje achtervolgd door een bestelwagen. Die reed eerst traag naast haar om haar vervolgens in te halen en haar uiteindelijk dwars over het fietspad klem te rijden. De passagier stapte uit, maar ze is nog net tussen het portier en het huis kunnen glippen. Vervolgens sprong de man weer in de bestelwagen en reed hij in volle vaart weg richting Nieuwenrode."

Onder de indruk

Het meisje was zwaar onder de indruk en bleef gisteren thuis van school. "Elke keer als ze haar ogen sluit, ziet ze het opnieuw gebeuren. Ik geloof mijn dochter ook. Er is geen reden om zoiets te verzinnen. Dat de personen mogelijk geen kwade bedoelingen hadden, geloof ik niet. Als je gewoon de weg wil vragen, dan ga je zo niet te werk. Ze heeft niks gehoord, want ze was naar muziek aan het luisteren."

Extra patrouilles

Van den Bossche hoopt dat de politie de daders via camerabeelden kan opsporen. "Dat zou toch al een hele geruststelling zijn. Donderdag (vandaag, red.) gaat Noa weer naar school. Met de fiets, maar niet alleen. De politie belooft wel extra te patrouilleren."


Het Sint-Godelieve-Instituut is op de hoogte en de politie is een onderzoek gestart. Het zou gaan om een grote witte bestelwagen, bovenaan verhoogd met aan achterkant schuine rode strepen. Vermoedelijk Belgische nummerplaat. Wie meer info heeft, kan contact opnemen met de politiezone KLM.


Ook in Grimbergen was er deze week onrust nadat twee tienjarige meisjes na school gevolgd geweest zouden zijn door een oranje bestelwagen. Uiteindelijk bleek het om een vuilniswagen te gaan. (RDK/DBS)