"Ik doe dit met plezier voor het voetbal"

BART VERHAEGHE, VOORZITTER CLUB BRUGGE, KOOPT TERREINEN F.C. EENDRACHT

Bart Verhaeghe, die dichtbij de terreinen van F.C. Eendracht woont, heeft de terreinen gekocht.
Foto Photo News Bart Verhaeghe, die dichtbij de terreinen van F.C. Eendracht woont, heeft de terreinen gekocht.
Voetbalminnend Kapelle-op-den-Bos kan weer op beide oren slapen. F.C. Eendracht zal ook de volgende decennia kunnen blijven spelen op zijn vertrouwde terreinen naast de Oostdijk. Ondernemer Bart Verhaeghe, die vlakbij de velden woont, besloot de club een handje te helpen en kocht de velden. "Dat doe ik met plezier voor het voetbal en de gemeenschap van Kapelle-op-den-Bos", verduidelijkt hij.

Er heerste al enkele weken onduidelijkheid bij F.C. Eendracht Kapelle-op-den-Bos, een club uit vierde provinciale die opgericht werd in 1945 en 300 leden telt. Louis Symons, huidig eigenaar van de terreinen en vijftig jaar lang voorzitter van de voetbalclub, wilde de gronden wegens gezondheidsredenen van de hand doen. Omdat er op die gronden een recht van opstal gold, kon de club nog zeker tot 2037 terecht op de terreinen. De vrees bestond echter dat een nieuwe eigenaar daarna iets anders zou willen doen met de pleinen, waardoor de voetbalclub zonder terrein zou komen te zitten. Dit zou een ramp betekend hebben, aangezien er geen enkel alternatief was voor F.C. Eendracht.


Het water stond de club aan de lippen en daarom contacteerde huidig voorzitter Dirk Christiaens na aandringen van zijn vrouw Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge en ondervoorzitter van de KBVB. Verhaeghe woont naast de terreinen van F.C. Eendracht. Bovendien was Christiaens bij R.C. Nieuwrode nog trainer onder Verhaeghe. Door de band tussen Verhaeghe en Christiaens kwam er uiteindelijk een oplossing uit de bus.

Vriendendienst

"Ik en Dirk gaan al lang mee samen en ik ken zijn gedrevenheid en passie voor het voetbal. Toen hij mij dan ook contacteerde in verband met het veldprobleem heb ik besloten hem en de club te helpen", vertelt Verhaeghe, die ook meteen benadrukt dat hij niet zal toetreden tot het bestuur van de club. "Ik doe dit als een vriendendienst en voor de plaatselijke voetbalgemeenschap. Ook als buurtbewoner vind ik het belangrijk dat hier in Kapelle-op-den-Bos kan gevoetbald worden", benadrukt hij.

Toekomst verzekerd

De trotse voorzitter van F.C. Eendracht wil niet alle pluimen op zijn hoed steken.


"Ook oud-voorzitter Louis Symons is zeer belangrijk geweest in dit verhaal. We zochten absoluut iemand die voetbal-minded was. Ik heb hem ervan overtuigd dat Bart zo iemand is en Louis is meegegaan in dit verhaal. Ik heb veel respect voor Bart als zakenman en als mens. Hij is - net als ik - zeer rechtlijnig en misschien is het ook dat wat ons bindt."


Voorzitter Christiaens is dan ook enorm opgelucht dat de verkoop van de terreinen helemaal rond is.


"De toekomst van de club is verzekerd, ook na 2037. Er waren nochtans andere kapers op de kust. Zij hadden ook interesse maar bij hen kon je niet weten wat er zou gebeuren nadat het recht op opstal zou verstreken zijn."


"Bij Bart weten we dat hij iemand met een hart voor het voetbal nu eigenaar is van de terreinen. Een enorme opluchting is het voor mij en heel de club. Het is een enorme stimulans om te blijven werken."