Twintiger krijgt gepeperde rekening voor bezit van knipmes

Brussels justitiepaleis, waar de man veroordeeld werd
Baert Marc Brussels justitiepaleis, waar de man veroordeeld werd
Een twintiger uit Kampenhout is veroordeeld tot een boete van 2.000 euro, waarvan de helft met uitstel, nadat hij betrapt werd met een knipmes. Omdat hij de minnelijke schikking van 500 euro niet betaalde, moet hij nu het dubbele ophoesten.

Op 23 november 2017 werd de man tegengehouden, omdat hij te snel reed. Hij gaf meteen een gebruikershoeveelheid cannabis af. Problematischer was het knipmes dat de agenten op de zetel zagen liggen. Dit is een vrij verkrijgbaar wapen, maar de man had geen enkele wettige reden om dit bij zich te hebben. Daarom kreeg hij een voorstel tot minnelijke schikking van 500 euro. Die vergat hij te betalen, waardoor hij vervolgd werd voor verboden wapenbezit. Het parket  had een boete van 2.400 euro gevorderd. “Dat mes was niet van hem, maar van een vriend”, aldus zijn advocate die daarom om de vrijspraak verzocht. De rechter geloofde zijn verhaaltje niet en gaf hem toch een boete, zij het minder dan het gevorderde bedrag.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.