Trio krijgt 3 jaar cel voor mislukte inbraak in bedrijf

Baert Marc
Drie mannen die eind 2017 inbraken in een bedrijf op de Mechelsesteenweg zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar. Een van de drie was een werknemer van het bedrijf. 

Op 23 december 2017 werd er ingebroken in een logistiek bedrijf aan de Mechelsesteenweg. Verschillende deuren en kasten werden beschadigd en de sleutels van de vrachtwagens van het bedrijf bleken verdwenen te zijn. Ook bleken gitaren, koffiemachines en wijn verzameld te zijn. De dieven hadden de goederen in de vrachtwagens ingeladen. Ondertussen was er echter een stil alarm geactiveerd waardoor de politie uitrukte richting het bedrijf. Midden in hun rooftocht moesten ze hun activiteiten staken en namen ze de benen.

De politie trof drie mannen aan in de onmiddellijke buurt van het bedrijf. Bovendien beschikten ze alledrie over een imposant strafregister. Op zich geen bewijs maar uit nader onderzoek bleek dat een van hen werkzaam was op het bedrijf. Een tweede verdachte had er als interim gewerkt. Zijn DNA werd aangetroffen op een fles wijn die klaar stond om meegenomen te worden. Alledrie ontkenden ze resoluut dat ze betrokken waren bij de inbraak. “We stonden hier gewoon om iets te verkopen aan elkaar”, klonk het. Uit onderzoek bleek dat er nog een vierde man moest betrokken geweest zijn. Deze kon echter niet geïdentificeerd worden. De drie gaven verstek.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.