Scholen werken voortaan met digitaal aanmeldingssysteem

Deze taferelen zijn verleden tijd voor Kampenhoutse scholen.
Foto Vertommen Deze taferelen zijn verleden tijd voor Kampenhoutse scholen.
Ouders die hun kinderen in één van de basisscholen in Kampenhout willen inschrijven, hoeven daarvoor niet meer te kamperen. In alle scholen in Kampenhout verlopen de inschrijvingen voor alle kleuters en lagere schoolkinderen vanaf morgen digitaal via een centraal aanmeldingssyteem.

De zeven Kampenhoutse scholen volgen daarmee het voorbeeld van heel wat andere scholen in de regio. “Dit is een primeur voor onze gemeente. Met het digitaal aanmelden, willen we het kamperen aan de school vermijden en zo heeft iedereen een gelijke kans om in te schrijven in een school naar voorkeur”, zegt onderwijsschepen Gwenny De Vroe. “Het is niet zo dat wie eerst aanmeldt meer kansen heeft dan iemand die later aanmeldt. Eerst wordt rekening gehouden met de voorkeurschool en daarna met de afstand tot de school”, verduidelijkt De Vroe. De scholen die met het systeem gaan werken zijn GO! Spectrum Buken en Spectrum Kampenhout, de gemeentescholen De Toverberg en het Klimtouw, de vrije basisscholen Parkschool Relst en VGSK De Boomhut en de vrije kleuterschool ’t Okkerzeeltje. Via de website https://kampenhout.aanmelden.in/ kunnen ouders hun kinderen aanmelden. Dit kan vanaf vrijdag 1 maart 10 uur tot 29 maart 16 uur.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.