Politie KASTZE en Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst ondertekenen samen SAVE-charter

illustratie PZ Kastze
Vertommen illustratie PZ Kastze
De gemeentebesturen van Zemst, Steenokkerzeel en Kampenhout en de politiezone KASTZE (Kampenhout-Steenokkerzeel-Zemst) zullen volgende week woensdag officieel het SAVE-charter Steden & Gemeenten ondertekenen. Deze ondertekening vindt plaats aan het GC De Melkerij in Zemst. De drie gemeenten die samen in de politiezone KASTZE zitten, onderstrepen hiermee hun engagement om samen werk te maken van veiliger verkeer.

De gemeentebesturen van Zemst, Steenokkerzeel en Kampenhout ondertekenen het SAVE-charter. Ook het politiekorps van Kastze tekent mee. Het SAVE-charter (Samen Actief voor Veilig Verkeer, een initiatief van Ouders van Verongelukte Kinderen, red.) omvat zeven doelstellingen die de verkeersveiligheid binnen een gemeente kunnen bevorderen. Door de ondertekening van het charter gaat een gemeente het engagement aan deze algemene doelstellingen via concrete acties na te streven. Het gaat onder meer over het opmaken van een verkeersveiligheidsanalyse en het afstemmen van het mobiliteitsbeleid op kinderen en jongeren. Na officiële ondertekening, krijgen de gemeenten een jaar de tijd om het SAVE-actieplan uit te voeren. Bij een positieve beoordeling ontvangt de gemeente het SAVE-label. Dit label geeft aan dat de gemeente een actieve bijdrage levert aan de verbetering van de verkeersveiligheid. De gemeente krijgt tijdens het volledige traject begeleiding van Ouders van Verongelukte Kinderen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.