Man geeft adoptievader pak slaag

illustratiebeeld: justitiepaleis
Baert Marc illustratiebeeld: justitiepaleis
Een 34-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden met probatie-uitstel voor verschillende incidenten met zijn adoptieouders. De man had zijn adoptieouders lastiggevallen. “Ze verdienden het”, klonk het eerder tegen de rechter.

De man kende naar eigen zeggen een turbulente jeugd. “Jarenlang kreeg ik slaag van hen. Niemand deed iets. En nu heb ik het voor één keer eens teruggedaan. Ik heb hem op zijn blote billen geslagen tot ze blauw zagen”, riep de man woedend door de rechtszaal. Op 4 augustus had de man zich naar zijn ouderlijke woning in Kampenhout begeven. Er was onduidelijkheid omtrent de regeling van zijn kinderen met zijn adoptieouders. Dit irriteerde hem zo hard dat hij het met hen wou uitpraten. Veel gepraat kwam er echter niet bij te pas. Het kwam tot een vechtpartij met zijn adoptievader waarbij enkele rake klappen vielen. Daarna achtervolgde hij zijn moeder die naar haar auto was gevlucht. Vervolgens beukte hij met zijn hoofd een ruit van de wagen stuk. Uiteindelijk kon zijn vriendin hem tot bedaren brengen.

Vol strafblad

Beklaagde is al in contact gekomen met het gerecht voor smaad, weerspannigheid en slagen en verwondingen. Zijn ouders hebben een blanco strafregister. Niets wijst erop dat zij hun zoon mishandeld hebben indertijd”, aldus het parket. De man bleef bij zijn verhaal. “Moest ik als 14-jarige klacht gaan indienen? Er werd toch niet naar mij geluisterd”, klonk het. “Geef me gerust 1 jaar cel. Zolang ze mij en mijn gezin maar met rust laten!” De rechter ging op deze vraag in maar sprak ze wel uit met uitstel. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.