Laatste ‘Week van de Smaak’ voor Witloofmuseum op oude locatie

Het Witloofmuseum in Kampenhout organiseert volgende week voor de laatste keer de Week van de Smaak op de locatie langs de Leuvensesteenweg.

Onder het professionele toezicht van ervaren witloofkenners kan je van maandag 5 november tot en met 23 november in de huid kruipen van een echte witloofboer. In een halve dag tijd kan je leren hoe je het witte goud kan kuisen, verpakken, wegen, verkopen en bereiden. Het Witloofmuseum brengt ook een overzicht van het ontstaan van het witloof, de witloofplant en het witloofkot.

Nog op het programma: de sociale en culturele impact van de witloofteelt, zaad- en hydrocultuur, de witloofverkoop en de witloofgastronomie. Jongeren kunnen zo op speelse wijze kennismaken met het product. 

De volgende editie van de Week van de Smaak zal er komen na de verhuis, eind 2019, naar de nieuwe stek in Kampenhout-centrum.

Verkleed als boer of boerin maken kinderen kennis met het Belgische ‘witte goud’.
Sven Ponsaerts Verkleed als boer of boerin maken kinderen kennis met het Belgische ‘witte goud’.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.