Jongeman niet gediend met politiecontrole

Kampenhout-Sas.
RV Kampenhout-Sas.
Een 18-jarige jongeman riskeert een werkstraf van 90 uur voor weerspannigheid en geweld tegen de politie. De man verzette zich hevig tegen een politiecontrole.

De man zat samen met enkele vrienden op een bankje aan Kampenhout-Sas. Omdat er op die plek regelmatig drugs gebruikt wordt door jongeren houdt de politie er routinecontroles. Zo ook op 3 juli. De aandacht van de politie was echter niet naar de zin van de jongeman, die zich meteen agressief opstelde tegen de verbalisanten. Hierna duwde hij, aangespoord door zijn vrienden, een van de agenten. Ook bij zijn arrestatie bleef hij zich zeer gewelddadig gedragen. “Ze daagden me uit”, verdedigde hij zichzelf bij zijn eerste verhoor. Tegen de onderzoeksrechter gaf hij uiteindelijk toch toe over de schreef te zijn gegaan. Omdat hij nog over een blanco  strafregister beschikt besloot de procureur slechts een werkstraf te vorderen. Uitspraak op 9 april. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.