Burgers met mango of... witloof

BJORN EN CINDY GAAN VOOR CULINAIR HOOGSTAANDE SNACK IN HUN FOODTRUCK

Een culinair hoogstandje als snelle hap? Moet kunnen, en wel op het Dorpsplein in Kampenhout. Daar staan garagist Bjorn en zijn vriendin Cindy sinds het jaareinde met een niet-alledaagse foodtruck, waar je liefst zestien verschillende burgers kan bestellen. "Geen ordinaire hap, wel unieke en verfijnde creaties met huisbereide sauzen en bijzondere ingrediënten zoals mango of witloof."

Sinds de zomer van 2015 kan je in Leuven terecht voor een luxueuze versie van de hotdog, en enkele maanden later volgden de gezonde meat balls. Kampenhout kon dus niet achterblijven wat snelle, doch culinaire snacks betreft. Met die gedachte in het achterhoofd stortten Bjorn Pardon (40) en zijn vriendin Cindy (34) zich in een nieuw avontuur. Sinds kort staan zij twee avonden per week, op vrijdag en zondag, op het Dorpsplein met hun foodtruck.

"Met onze 'Delicious Burgers' willen we niet de zoveelste hamburger aan de man brengen", vertelt Bjorn. "We pakken uit met verfijnde creaties, waar ik zes maanden over heb zitten nadenken. Bij ons ligt de nadruk op topkwaliteit met dagverse producten, huisbereide sauzen en toch wel exotische combinaties. Daarom is het ook zeker niet de bedoeling om op de populaire foodtruckfestivals te gaan staan, waar organisatoren gemakkelijk met twintig procent van de inkomsten aan de haal gaan. Dit vertaalt zich in een mindere kwaliteit voor de klant, en aan dat verhaal doen we niet mee. Toch blijven onze burgers zeker betaalbaar, met prijzen tussen 5 en 7 euro."

Kampenhoutse burger

Het aanbod is er alleszins naar: liefst zestien verschillende burgers op de kaart. "Er zijn tien burgers met rundsvlees, vier met kip en twee met vis", somt Bjorn op. "Ik heb hier bijvoorbeeld al omaatjes ontvangen die verzot zijn op de 'Sensation Burger', met brie, walnoten en honingmosterdsaus. En er zijn nog meer bijzondere combinaties, zoals de Toscane Burger met witte kool, wortel, parmaham en een huisbereide saus van rode pesto en paprika. Maar een Kampenhout Burger mocht ook niet ontbreken, natuurlijk. Die krijg je met veenbessencompot, ruccola, gestoofd en gekruid witloof en citroensap. Bovendien serveren we al onze burgers in Scandinavische broodjes op basis van yoghurt, die weinig vetten en koolhydraten bevatten."

Voorlopig staan Bjorn en Cindy enkel op vrijdag- en zondagavond op het Dorpsplein - respectievelijk van 17 tot 19 uur en van 18 tot 20 uur. Maar dat kan nog veranderen. "Ik hoop nog een plaatsje te bemachtigen op de openbare weg en je kan ons ook boeken voor bedrijfsfeestjes, babyborrels en opendeurdagen", klinkt het. "Deze foodtruck is een droom die ik realiseer, maar ik blijf ook garagist en technisch adviseur. Mijn collega's vinden de foodtruck trouwens schitterend, al lachen ze wel eens met die plotse twist in mijn leven. Maar de eerste reacties van de klanten zijn alvast veelbelovend. Tijdens de lancering op de kerstmarkt kreeg ik te horen dat mijn burgers een betere prijs-kwaliteitsverhouding hebben dan de hotdogs van Jeroen Meus. Dat kan toch tellen. (lacht)"

Meer info op www.thesnackattack.net.

Bjorn en Cindy met zoontje Milan in 'Delicious Burgers'.
Vertommen Bjorn en Cindy met zoontje Milan in 'Delicious Burgers'.