Boete van 2.400 euro dreigt voor bezit van knipmes

Brussels justitiepaleis, waar de man zich moest verantwoorden voor verboden wapenbezit
Baert Marc Brussels justitiepaleis, waar de man zich moest verantwoorden voor verboden wapenbezit
Een twintiger uit Kampenhout dreigt een fikse rekening te moeten betalen, nadat hij betrapt werd met een knipmes. Omdat hij de minnelijke schikking van 500 euro niet betaalde, dreigt hij nu bijna het vijfvoudige te moeten ophoesten.

Op 23 november 2017 werd de man tegengehouden, omdat hij te snel reed. Hij gaf meteen een gebruikershoeveelheid cannabis af. Problematischer was het knipmes dat de agenten op de zetel zagen liggen. Dit is een vrij verkrijgbaar wapen, maar de man had geen enkele wettige reden om dit bij zich te hebben. Daarom kreeg hij een voorstel tot minnelijke schikking van 500 euro. Dit vergat hij te betalen, waardoor hij vervolgd werd voor verboden wapenbezit.

Het parket vraagt nu een boete van maar liefst 2400 euro. “Dat mes was niet van hem maar van een vriend”, aldus zijn advocate die daarom om de vrijspraak verzocht. Uitspraak op 28 mei. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.