17-jarige voetganger gegrepen door wagen op oversteekplaats: slachtoffer in levensgevaar

De bestuurder van de Hyundai zag de jongeman niet aankomen. Die belandde op zijn voorruit en werd nog even meegesleurd.
Vertommen De bestuurder van de Hyundai zag de jongeman niet aankomen. Die belandde op zijn voorruit en werd nog even meegesleurd.
Een 17-jarige jongen uit Kampenhout is maandag rond 19 uur levensgevaarlijk gewond geraakt nadat hij door een wagen werd aangereden op de Haachtsesteenweg in Kampenhout. R.A. kwam vanuit de Tiendeschuurstraat en wilde de Haachtsesteenweg oversteken naar de Kerkstraat om zo naar het centrum  te wandelen. 

Een automobilist had de jongeman gezien en liet hem de baan oversteken aan de verlichte oversteekplaats. De bestuurder van een wagen die uit de richting van Kampenhout-Sas kwam, had de jongen echter niet gezien en reed hem aan. “De jongen werd naar het Imeldaziekenhuis in Bonheiden overgebracht. Hij verkeert in levensgevaar”, meldt korpschef Filip Van Steenbergen. De bestuurder van de Hyundai had niet gedronken en zou ook niet te snel gereden hebben. De verkeersdeskundige van het parket moet nog ter plaatse komen om het ongeval te onderzoeken.

“Dit ongeval toont nog maar eens aan dat de verlichting van zwakke weggebruikers een heikel punt is. We merken aan onze statistieken dat fietsers op de Haachtsesteenweg procentueel gezien meer kans hebben op een ongeval. Het is een aandachtspunt van ons om de zichtbaarheid aan te pakken. Al kun je in dit geval niemand de schuld geven. We kunnen het niet op alcoholintoxicatie van de bestuurder steken en vermoedelijk ook niet op overdreven snelheid. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft bij de heraanleg van de Haachtsesteenweg al heel wat gevaarlijke punten verbeterd, maar deze gewestbaan blijft toch een teer punt”, meent Van Steenbergen.

Door de vaststellingen van de hulpdiensten werd een deel van de Haachtsesteenweg voor het verkeer afgesloten.

De bestuurder van de Hyundai zag de jongeman niet aankomen. Die belandde op zijn voorruit en werd nog even meegesleurd.
Vertommen De bestuurder van de Hyundai zag de jongeman niet aankomen. Die belandde op zijn voorruit en werd nog even meegesleurd.15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • robrecht Peeters

  Hoog tijd dat men de voetgangers diets(ouders jullie kroost) maakt dat zij zich als voetganger zijnde zich best niet als verheven boven de massa te beschouwen en niet perse zijn/haar voorrang hoeven door te drukken. Een beetje nederigheid en ook begrip voor de automobilist en hem niet zien als de vereenzelviging van alle kwaad en hem tarten dus een opdracht …. tot ze zelf achter het stuur zitten al dan niet met een oog op hun gsm zeker de jongeren...….

 • Frank Louman

  Ik rij er dagelijks en als ik eerlijk moet zijn is dit de voetganger zijn schuld. Hij moet er niet van uitgaan dat hij ook op het 2de stuk door de tegenligger is gezien. Is een fout die ik veel overstekers zie maken daar. Heb zelf ook in de remmen moeten gaan nadat een voetganger zonder te kijken plots de rijbaan op kwam toen ik er nog maar 20 meter vanaf was. Altijd eerst contact zoeken met de bestuurder heb ik 35 jaar geleden geleerd en anders zien dat je over rent in plaats van wandelt.

 • Albert Jacobs

  Oversteekplaatsen blijven voor iedere voetganger en fietser levensgevaarlijk...Sommigen durven nog oversteken als de bestuurder zich reeds op het zebra pad bevind, zonder een enkel gebaar...

 • Willem Stuyckens

  Hopelijk komt het nog goed voor deze jongen. Spijtig ,het zoveelste ongeval op dit kruispunt ,6 rijstroken breed en onoverzichtelijk ,1 van de zwarte kruispunten die men gaat/ging aanpakken.

 • Joris Van Meirvenne

  Deze ochtend op 4 verschillende plaatsen bijna overhoop gereden door een automobilist. En ja, ik draag een fluo hesje, voor- en achterland branden én heb een helm op.