Unieke cocon blijft ook na de zomer in Arboretum

De cocon werd gisteren opgehangen.
Foto Laenen De cocon werd gisteren opgehangen.
Sinds gisteren hangt er tussen enkele bomen in het Arboretum een cocon, de eerste in België in zijn soort. Deze zomer kan in de cocon overnacht worden in het kader van Terra Nova van de provincie Antwerpen, maar ook nadien zal de cocon in Kalmthout blijven.

De provincie Antwerpen organiseert al tien jaar unieke evenementen of overnachtingen aan in provinciale domeinen. De cocon die het Arboretum aankocht, was dus ideaal. Uiteindelijk liep de plaatsing wat vertraging op en zijn er enkele reservaties verzet, maar sinds gisteren hangt hij er echt. Van de 62 nachten dat hij deze zomer kan geboekt worden, zijn er al bijna 40 gereserveerd. "Vooral de weekendnachten waren snel weg", zegt Bram Rammeloo van het Arboretum. "Maar er is dus zeker nog plaats. Na deze zomer gaan we zien hoe we het zelf gaan invullen. Tijdens de winter lijkt me het wel niet zo'n goed idee, want dan zal het best koud zijn (lacht)."


Wie een nacht in de cocon boekt, krijgt ook een sleutel van het domein mee en kan er 's avonds en 's nachts dus volledig alleen rondwandelen.


Meer info op www.arboretum.be.


(VTT)