Toegang Kalmthoutse Heide krijgt opknapbeurt

De werkzaamheden aan de toegang van de Kalmthoutse Heide zijn gestart.
Foto Toon Verheijen De werkzaamheden aan de toegang van de Kalmthoutse Heide zijn gestart.

Aan het bezoekersgebouw bij de hoofdingang van de Kalmthoutse Heide zijn werken begonnen om de toegang en de voortuin opnieuw in te richten. Bedoeling is om het geheel aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor de bezoeker. "Het toegangspad naar het gebouw wordt verbreed en aangelegd in drie gebogen vlakken met gebogen houten zitbanken aan de zijkant", klinkt het bij de technische dienst van de gemeente. "We plannen ook acht fietsbeugels die in de tuin worden geïntegreerd. Er komen ook nog zes picknicktafels en een wandelpaadje door de bijentuin. Voor de bloemen en planten kiezen we voor een inheemse en bijenvriendelijke soort."


De werken duren tot het eind van het jaar. De afwerking met planten en zitbanken gebeurt in het voorjaar. De hoofdtoegang tot het bezoekersgebouw kan tijdens de werken tijdelijk afgesloten worden. Er wordt dan met duidelijke bewegwijzering aangegeven langs waar bezoekers het gebouw wel binnen kunnen. (VTT)