Taart trekt burgemeester (50) over streep

BUURT KRIJGT SLIMME CAMERA'S NA SLIM VERJAARDAGSCADEAU

De taart werd gesmaakt.
Foto RV/Bob Autrique De taart werd gesmaakt.
De buurtbewoners van de Max Temmermanlaan hebben de pas 50 geworden burgemeester Lukas Jacobs getrakteerd op een lekkere taart. Met een knipoog, want ze vragen extra controles op het naleven van de maximumsnelheid in hun straat en die is... 50. Jacobs zegde toe en belooft dat er ANPR-camera's zullen komen.

De Max Temmermanlaan is één langgerekte weg, die begint aan de Putsesteenweg tot aan het station van Heide. Een weg waarop menig automobilist wel eens net iets sneller dan 50 kilometer per uur wil rijden. Met de verkiezingen in zicht dachten de buurtbewoners van de straat om hun gemeentebestuur nog eens aan de oren te trekken. "Het is zeker niet dat de gemeente niets doet, want er zijn er hier zeker al ingrepen gebeurd", klinkt het bij de buurtbewoners. "Denk maar aan de haag die hier geplaatst is in heel de straat. Geregeld zien we hier ook de bordjes verschijnen die de snelheid aanduiden."

Veiligheid

Toch dringt de buurt aan op meer ingrepen. "Het probleem is dat het wegdek op heel wat plaatsen versleten is en als er dan tegen hoge snelheid over gereden wordt, dan maakt dat erg vaal lawaai", klinkt het. "Onze grootste bezorgdheid blijft echter de veiligheid. We zitten hier met twee scholen in de buurt en dus veel fietsers, maar soms zie je hier wagens tegen 100 per uur door de straat vliegen.


Daarom onze ludieke actie van de taart met het bordje 50 erop. Enerzijds voor de verjaardag van Lukas Jacobs, anderzijds onze problematiek toch nog eens onder de aandacht brengen. We hebben overigens ook een traktatie gekregen van de burgemeester: het mobiliteitsplan van 2018 (lacht)."


Burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) kon de actie wel smaken. Letterlijk en figuurlijk dan. "Er worden inderdaad erg hoge snelheden gehaald", zegt Jacobs. "Dat blijkt ook uit snelheidsmetingen. We hebben er al wel maatregelen genomen door de versmallingen, de haag en de drempels, maar op termijn zullen we daar toch naar ANPR-camera's moeten gaan. Die kunnen we dan inzetten voor trajectcontrole, maar ook als vrachtwagensluis, want er komt ook veel sluipverkeer van vrachtwagens door dat er niet moet zijn. Hetzelfde geldt overigens voor de Heidestatiestraat en de Beauvoislaan. Daar is het probleem misschien zelfs nog groter. Maar in afwachting van de camera's zullen we in de Max Temmermanlaan zeker meer controles laten uitvoeren. En de taart ? Die was héél lekker. Heel het gemeentehuis heeft een stukje gekregen."