Supportersclub verrast ex-veldrijder Kevin Pauwels met feest: “Dank je wel om ons zo vaak trots te maken”

De mooie pentekening van kunstenaar Marc Verbraeken die Pauwel overhandigd kreeg.
RV De mooie pentekening van kunstenaar Marc Verbraeken die Pauwel overhandigd kreeg.
Veldrijder Kevin Pauwels kreeg dit paasweekend een gepast afscheid van zijn supportersclub. Hij werd met een limousine opgehaald waarna een warm onthaal wachtte in ’t Centrum in Heide. “Kevin heeft ons Kalmthoutenaren dikwijls trots gemaakt”, zegt burgemeester Lukas Jacobs.

Kevin Pauwels maakte begin dit jaar bekend dat hij na de Sluitingsprijs Oostmalle de fiets definitief aan de haak zou hangen. Een verrassing voor heel wat trouwe fans, maar ze begrijpen hem ook wel. Om hem te bedanken voor de vele mooie momenten, besloten de fans Kevin Pauwels op een mooie manier te huldigen. “We kunnen Kevin alleen maar dankbaar zijn om de mooie momenten die we de voorbije jaren hebben mogen beleven”, zegt voorzitter Joos Beyers. “Een prachtige carrière met 39 overwinningen en heel wat hoogtepunten zoals zijn wereldkampioenentrui bij de junioren en de beloften.”

Kevin Pauwels kreeg een mooie pentekening overhandigd.
RV Kevin Pauwels kreeg een mooie pentekening overhandigd.

Ook burgemeester Lukas Jacobs is trots op Kevin Pauwels. Hij kreeg een pentekening overhandigd van kunstenaar Marc Verbraeken. Een gezicht van nu, een beeld van de jonge wereldkampioen, een beeld in tenue van de Belgische selectie, de sponsors en uiteraard het wapenschild van de gemeente. “Hij heeft heel wat inwoners van Kalmthout trots gemaakt”, vertelt Lukas Jacobs. “Na elke knalprestatie kwam hij overal ter sprake en dan ging het altijd over ‘onze Kevin’. En dat typeert hem misschien ook wel een beetje. Een topsporter met een mooi palmares, maar bovenal een bescheiden mens. Hij zit in veel mensen hun hart.” Ook de supportersclub werd betrokken in de hulde. “Jullie hebben Kevin altijd onvoorwaardelijk gesteund. In goede en slechte tijden. Een topsporter ben je nooit alleen. Dus zijn succes is ook dankzij jullie allemaal.”

De truien in de zaal.
RV De truien in de zaal.
.
RV .3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peeters Freddy

    Een bescheiden maar goed crosser. Hij heeft die huldiging dik verdiend.

  • François Nuyts

    Altijd veel respect gehad voor Kevin , gewoon een heel goede veldrijder die het de toppers regelmatig heel lastig maakte en kon kloppen .

  • Dan Midden

    tja, heeft de pech om tegen Sven en Niels als jongere te moeten opdraven, en nadien tegen Mathieu en Wout. Nu ziet het grote publiek wat Mathieu en Wout kunnen, en kan je jezelf inbeelden hoe goed Kevin was. Een toprenner, doch pech gehad om tegen nog grotere toppers te moeten strijden