Resem pv’s na controles in Leopoldstraat en Foxemaatstraat

Gemeente plant ook tweede fietsstraat dit najaar

De Leopoldstraat is al een tijdje een fietsstraat.
RV / Gemeente Kalmthout De Leopoldstraat is al een tijdje een fietsstraat.
De politiezone Grens voert sinds 1 september regelmatig controles uit in de Leopoldstraat die een fietsstraat is geworden. Ook in de Foxemaatstraat en aanpalende straten werden controles uitgevoerd. Dat resulteerde in heel wat pv’s.

De controleacties in de Leopoldstraat, een fietsstraat, vonden vooral tijdens de spitsuren plaats. Tijdens de eerste maand werden in totaal zeven processen-verbaal opgesteld voor het negeren van het inhaalverbod en heel wat bestuurders werden aangesproken op overdreven snelheid. De politie gaat vanaf nu ook effectief snelheidscontroles uitvoeren. Op het kruispunt van de Foxemaatstraat, Heikantstraat en de Driehoekstraat vinden sinds 1 augustus regelmatig controles plaats. Het gaat dan vooral om controles op snelheid in de zone 30 en het respecteren van de voorrangsregels. Tijdens tien snelheidsmetingen passeerden er 1.818 voertuigen. 81 daarvan begingen een overtreding en kregen een boete. De politie stelde ook een aantal pv’s op voor andere overtredingen, zoals het negeren van voorrangsregels, gsm-gebruik en rijden zonder gordel.

De controles in de Leopoldstraat vinden vooral plaats tijdens de spitsuren.
RV / Gemeente Kalmthout De controles in de Leopoldstraat vinden vooral plaats tijdens de spitsuren.

De gemeente Kalmthout blijft verder inzetten op veilige fietsverbindingen op haar grondgebied. Na de fietsstraat in de Leopoldstraat komt er nu een tweede traject. Die fietsstraat loopt vanaf de spoorwegovergang van de Frans Raatsstraat, langs de René Willemestraat tot en met de Warandalei. Op die manier krijgen de vele fietsers die dat traject gebruiken een meer veilige verbinding tussen de twee autovrije stukken fietsostrade. De verkeersborden en wegmarkeringen worden tegen begin november geplaatst.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.