Pad voor blinden en slechtzienden krijgt nu ook mobiele app

De app die bij het Vlinderpad in de Kalmthoutse Heide hoort, is klaar. Vanaf 19 oktober kan je hem downloaden via de App Store of de Play Store onder de naam Vlinderpad.

Het pad, een initiatief van Eddy Van Oers, werd enkele maanden geleden afgezoomd zodat het ideaal was voor blinden en slechtzinden om ook te kunnen genieten van een wandeling in de natuur. Eddy is zelf voor 95 % blind en werkt in het educatief centrum de De Vroente. Het Agentschap Natuur en Bos en de gemeente ondersteunen het initiatief. "Met de app maak je kennis met het Vlinderpad en kan je zien hoe het pad praktisch is uitgewerkt", vertelt Eddy. "Tijdens de wandeling gebruik je de app offline. Hij heeft een gps-functie en laat je weten wanneer je een kruispunt nadert en hoe je moet aantikken of waar je een gootje moet volgen. Er zijn ook zeven informatiepunten, waar je de natuur kan voelen zoals een grote hulststruik, jonge grove dennen, een boom met een litteken."

Opening

Op 21 oktober wordt het aangepaste Vlinderpad officieel geopend. Van 14 tot 16 uur kan je een belevingswandeling maken, die vertrekt aan De Vroente. Iedereen is welkom, zowel mensen met als zonder visuele beperking.


(VTT)