Opbrengst Nieuwmoer On Stage gaat naar Make a Wish

Claudia Raeymaekers, Nico De Prest en Ingrid Walus.
Foto Toon Verheijen Claudia Raeymaekers, Nico De Prest en Ingrid Walus.
Café De Kroon/Bar Choc organiseert tijdens komend weekend voor de eerste keer Nieuwmoer on Stage. Buiten Gers Pardoel en zijn dj-broer Robbie, staan er enkele bands op de affiche die een link hebben met Nieuwmoer. Een deel van de opbrengst gaat naar Make a Wish.

Met The Eggs, L&B Band, Peter and the Pets en DC Snakebuster staan er zaterdag tijdens de eerste 'festivaldag' allemaal bands op het programma die op een of ander manier wel te linken zijn aan Nieuwmoer. "Een bewuste keuze", vertellen Nico De Prest, Ingrid Walus en Claudia Raeymaekers van café De Kroon/Bar Choc/feestzaal De Schuur. "Voor de artiesten is het leuk om eens een thuismatch te spelen. We hopen echt Nieuwmoer buiten te laten komen. Al zijn bezoekers uit de rest van Vlaanderen ook welkom (lachen)."

Gers Pardoel

Als hoofdact wisten de organisatoren Gers Pardoel te strikken. Hij doet speciaal voor het goede doel zelfs iets van zijn normale prijs af. Gers komt overigens niet alleen, want 's avonds kruipt zijn tweelingbroer Robbie als dj achter de draaitafels. Als goede doel viel de keuze overigens op Make a Wish.


Zaterdag start overigens al om 14 uur met een levend tafelvoetbalspel. Er kunnen in totaal tien ploegen meedoen. Inschrijven kost 25 euro per ploeg. "We laten geen voetbalschoenen meer toe, maar enkel sportschoenen. Vorig jaar hebben we iets te veel ijszakken moeten aandragen", lacht Claudia. De zondag wordt dan een echte familiedag met livemuziek. De zondag wordt een echte familiedag voor jong en oud en allerlei animatie.


Alle info op de Facebookpagina van Nieuwmoer on Stage. Het festivalterrein bevindt zich op de parking van De Schuur. (VTT)