Nieuwe raadsleden leggen de eed af

Wouter Vanden Bergh van Open Vld legt de eed af bij burgemeester en voorzitter Lukas Jacobs.
Toon Verheijen Wouter Vanden Bergh van Open Vld legt de eed af bij burgemeester en voorzitter Lukas Jacobs.

De gemeenteraadsleden en schepenen in Kalmthout hebben de eed afgelegd zodat ze de volgende zes jaar de gemeente kunnen besturen. Burgemeester blijft uiteraard Lukas Jacobs en de schepenen zijn Sandra Hoppenbrouwers, Silke Lathouwers, Maarten De Bock, Jan Oerlemans en Jef Van den Bergh. Nieuw in de gemeenteraad zijn Open Vld en Vlaams Belang. Zij vormen samen met Groen, sp.a en Vlaams Belang de oppositie. 

Voor Open Vld is het een comeback na een afwezigheid van zes jaar. “Er is in het nieuwe bestuur een schepen verantwoordelijk wordt voor participatie net zoals wij ook voorstelden in ons programma”, zegt verkozene Wouter Vanden Bergh. “ We hopen nu ook op een snelle realisatie van een livestream van de gemeenteraad, openbare verslagen van het schepencollege en procedures waardoor burgers impact kunnen hebben op het beleid, zoals een burgerbegroting.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.