Negentig jongeren snuiven techniek en wetenschap op in Gitok

Stijn Edixhoven en Mattijs Kersten uit het vijfde leerjaar vinden raketten bouwen en 3D-tekenen boeiend.
Klaas De Scheirder Stijn Edixhoven en Mattijs Kersten uit het vijfde leerjaar vinden raketten bouwen en 3D-tekenen boeiend.
Een negentigtal jongeren heeft de eerste dagen van de grote vakantie doorgebracht... op school. Middelbare school Gitok organiseerde maandag en dinsdag voor de vijfde keer 'Start to Tech'. De school wil jongeren tonen wat Gitok allemaal te bieden heeft.

Een workshop lasersnijden, een kart herstellen (en ermee rijden), legorobotjes bouwen, tandpasta maken of een waterraket bouwen. Je zou voor minder zin krijgen om tijdens de vakantie toch naar school te gaan. Ilias Moreels (12) koos onder meer voor de workshop herstellen van de kart in de richting Automechanica. "Het leek we wel iets leuks om te doen", vertelt Ilias. "Ik kom naar Gitok volgend schooljaar. IK ga TSO volgen. Later wil ik vooral iets met elektriciteit doen."


Met ruim negentig deelnemers was Start to Tech opnieuw een succes. "We mikken vooral op leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar", zegt Steff Nouws van Gitok. "Ze mogen zich inschrijven voor vier van de tien workshops. Uiteraard is het de bedoeling hen een beetje warm te maken voor onze richtingen."

Ilias Moreels leerde een kart herstellen in de workshop Automechanica.
Klaas De Scheirder Ilias Moreels leerde een kart herstellen in de workshop Automechanica.

Robotjes maken

Stijn Edixhoven en Mattijs Kerstens zaten afgelopen schooljaar in het vijfde leerjaar van WIGO in Essen. Zij hebben nog een jaartje te gaan voor ze een keuze moeten maken. "Toch wilden we er nu al eens van proeven. Wij kozen onder meer voor het bouwen van een waterraket, 3D-tekenen en robotjes maken." (VTT)