Man riskeert 30 maanden cel voor wilde parkingseks

De jongeman B. uit Kalmthout riskeert 30 maanden cel voor een uur wilde seks op de parking van de Carrefour in Brasschaat. De jongedame die hem eerst had uitgedaagd, klaagde hem naderhand aan voor verkrachting. Tijdens de vrijpartij sms'te zij naar haar vriendin: "Ik ben helemaal fout bezig."

De rijzige blonde jongeman was als een beest tekeergegaan, zo opende advocate Liesbet Deprez de debatten. De jongedame, eveneens uit Kalmthout, had de man ontmoet in de rookruimte van disco Dixies in Brasschaat. Na enkele opzwepende sms'jes vertrokken de twee naar de parking van Carrefour voor een vrijpartij op de achterbank van de auto.


Liesbet Deprez: "Al gauw had mijn cliënte spijt. De jongeman was te agressief. Maar hij weigerde te stoppen. De jongedame werd op de koffer van de auto gegooid en brutaal verkracht. Dat herhaalde zich tot drie keer toe. De feiten hebben een enorme impact gehad op mijn cliënte. Zij nam tot twee keer toe een overdosis medicamenten en is na twee jaar nog altijd in psychiatrische behandeling."

"Geen schuldinzicht"

De procureur vond het een duidelijke zaak. Het slachtoffer had heel wat kwetsuren opgelopen; de jongeman had toegegeven dat hij wel fors van bil was gegaan. Zij eiste 30 maanden celstraf. "De man heeft geen greintje schuldinzicht", aldus de procureur. Advocaat John Maes nam het dan op voor verdachte B. Hij schetste het labiele profiel van de jongedame. John Maes: "Dit is een onzeker meisje dat met uitdagende praat bevestiging zoekt bij jongens. Toen zij op de parking aankwamen, zei ze tegen mijn cliënt B.: 'Doe uw job nu maar, gast.' Een uur lang laat hij haar alle hoeken van de parking zien. Tussendoor sms't zij naar haar vriendin: 'Ik ben helemaal fout bezig.' Pas wanneer zij terug in de disco aankomt en ruzie krijgt met die vriendin, verandert haar houding. Dan komt zij met het verhaal van de verkrachting op de proppen. Ik wil dat u deze man vrijspreekt." De rechter doet een uitspraak op 16 januari. (PLA)