Leerlingen Gitok winnen publieksprijs met gepimpt autowrak

De leerlingen van Gitok  bij hun prijsbeest.
Laenen De leerlingen van Gitok bij hun prijsbeest.
Een opvallende verschijning staat al sinds begin maart aan warenhuis Carrefour aan de Kapellensteenweg in Heide. Een gepimpt autowrak siert er de omgeving, en dat is het werk van negen graffitihelden van het GITOK, in het kader van de wedstrijd van vzw XIU. En er is goed nieuws, want de leerlingen wonnen de publieksprijs dankzij bijna 900 likes op sociale media.

De vzw XIU (lees als: ik zie u) ijvert ervoor om mensen aan te moedigen zich te laten zien in het donker door het dragen van reflecterende en fluo-kledij of accessoires. Het doel van de wedstrijd is een graffitikunstwerk te maken dat zichtbaar is in de schoolomgeving. De slogan ‘XIUgraag’ moest in het werk voorkomen. Stijn, Rosanna, Phoebe, Merel, Simon en Warre, Finn en Yaro  gingen onder leiding van leerkracht Jan Van de Moer aan de slag.  Ze kregen een autowrak ter beschikking en gaven deze een volledige make-over. 

“Maandag kregen we de bevestiging van wat we eigenlijk al lang wisten. We zijn de grote winnaars van de publieksprijs van de XIU-graffitiwedstrijd”, lacht leerkracht Jan Van de Moer.  “Ons autootje werd dankzij de massale steun met bijna 880 likes gekozen als de winnaar van de publieksprijs. De tweede had maar 515 likes. De mensen van XIU zullen nu langskomen met voor elke leerling van de eerste graad van Gitok een reflectorsetje voor aan je fiets.”

Op de opendeurdag van 5 mei zal het kunstwerk zeker te bewonderen zijn op de school. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.