Leerlingen De Maatjes maken filmpje voor rolstoelatleet Peter Genyn

De leerlingen van het derde leerjaar maakten groepjes met de verschillende olympische ringen en de letters van de naam van hun dorpsgenoot.
Laenen De leerlingen van het derde leerjaar maakten groepjes met de verschillende olympische ringen en de letters van de naam van hun dorpsgenoot.
De leerlingen van basisschool De Maatjes hebben gisteren hun beste beentje voorgezet om rolstoelatleet en dorpsgenoot Peter Genyn zaterdag opnieuw naar de overwinning te schreeuwen op de Paralympische Spelen in Rio.

"De leerlingen waren zelf met de vraag gekomen om iets voor Peter te doen", vertellen directeur Dirk Verheyden en lerares en schoonzus van de atleet Natalie Verhoeven. "Daarna zijn we in de klassen aan de slag gegaan."


Zo maakten de leerlingen van het eerste jaar een aantal tekeningen met de boodschap 'Veel succes Peter". De leerlingen van het tweede maakten dan weer een grote ketting met allemaal vlaggetjes. Het derde jaar van juf Nathalie vormden verschillende groepjes met de kleuren van de olympische ringen. Elke klas maakte daarnaast ook nog eens een strijdkreet. "De bedoeling is dat ik er nu een compilatievideo van maak en dat we die doorsturen als videoboodschap voor Peter. Hopelijk helpt het." Nu zaterdag wordt de wedstrijd op groot scherm uitgezonden in De Schuur. (VTT)

Twee kinderen spraken iets in voor de camera.
Laenen Twee kinderen spraken iets in voor de camera.